Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Καπαμά Αβγολέμονο με μοσχαρίσιο κρέας


Μια παχυντική συνταγή έχω να σας δείξω σήμερα που γενικώς αποφεύγω να μαγειρεύω κι αυτό επειδή δεν αντέχω να περιοριστώ μόνο στο ένα πιάτο αλλά η γεύση του είναι σωστή πρόκληση για δεύτερη αλλά ακόμη και για τρίτη μερίδα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, είναι που αυτό το φαγητό ''σου ζητάει'' ψωμί και μάλιστα χωριάτικο. Οπότε, αν έχετε αδύνατους στην οικογένεια και προβληματίζονται που δεν μπορούν να πάρουν μερικά κιλά, μαγειρέψτε τους δυο φορές την εβδομάδα καπαμά - αβγολέμονο και σύντομα θα δουν τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα.


Η συνταγή κανονικά ζητάει αρνίσιο κρέας, επειδή όμως το αρνίσιο κρέας είναι πολύ λιπαρό άρα και περισσότερο παχυντικό, εμείς θα το μαγειρέψουμε με κρέας μοσχαρίσιο το οποίο γίνεται επίσης πολύ νόστιμο.

Ας δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε για αυτή τη συνταγή:

1/2 Κιλό μοσχαρίσιο κρέας
- Ελαιόλαδο
- Μια καθαρή και γερή σακούλα
- αλεύρι

Για το αβγολέμονο θα χρειαστούμε:

2 Αβγά
1 Λεμόνι Φρέσκο (όχι μπουκαλάκι)
(αν σας αρέσει πολύ το λεμόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 λεμόνια)

Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κομμάτια.

Το πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.

Ανοίγουμε μια γερή σακούλα.
(Ελέγξτε μήπως η σακούλα έχει κάποια τρύπα)

Ρίχνουμε μέσα στη σακούλα λίγο αλεύρι.


Αλευρώνουμε το κρέας.

Βάζουμε μέσα στη σακούλα όλα τα κομμάτια του κρέατος.

Φροντίζουμε να έχει αέρα μέσα η σακούλα και τη δένουμε καλά. Ύστερα ανακατεύουμε το κρέας μέσα στη σακούλα όπως ανακατεύει το πλυντήριο τα ρούχα έτσι ώστε να αλευρωθούν όλα τα κομμάτια καλά. 

Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας.

Κόβουμε προσεκτικά το δέσιμο της σακούλας με ένα ψαλίδι κουζίνας.

Βλέπουμε και στις εικόνες μας, το κρέας έχει αλευρωθεί τέλεια!

Όταν το λάδι μας ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρέας.

Ελέγχουμε αν έχει ροδοκοκκινίσει και ύστερα τα γυρνάμε και από την άλλη.

Βλέπουμε στην εικόνα μας το κρέας έχει ροδοκοκκινίσει.

Μεταφέρουμε τώρα το κρέας σε μια καθαρή κατσαρόλα.

Στο τηγάνι προσθέτουμε βραστό νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση
για να μαζέψει το λάδι.

Ρίχνουμε το βραστό νερό από το τηγάνι στην κατσαρόλα που μεταφέραμε το κρέας. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά να σιγοβράσει. Ελέγχουμε πότε πότε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι για συμπλήρωμα και στη μία ώρα περίπου ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό για να δεχτεί το αβγολέμονο και να δέσει ''αρμονικά'' διαφορετικά, αν το φαγητό μας είναι καυτό, θα κόψει το αβγολέμονο.

Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
Αν δεν θυμάστε πως φτιάχνουμε αβγολέμονο πατήστε εδώ!

Έτοιμο το φαγητό μας! Ρίχνουμε αν θέλουμε λίγο πιπέρι ακόμη! Όπως είπαμε και στην αρχή, ο καπαμάς ''ζητάει'' ψωμί.Φροντίστε να έχετε αγοράσει μια δυο φρατζόλες χωριάτικο - ΑΞΙΖΕΙ!!!

Ελπίζω να μην σας κούρασα και να ήταν κατανοητά όσα γράψαμε. Θα συμφωνήστε πιστεύω ότι πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή. 
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και..

Καλή σας όρεξη!

www.oxigon.blogspot.com ©
_________________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: